Moskva Londonu: Objasnite zašto ste pretresli avion „Aeroflota“ ili ćemo uraditi isto

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaPilot kompanije "Aeroflot" Konstantin Kamnjev ulazi u avion A-321 na aerodromu "Tolmačevo" u Novosibirsku
Pilot kompanije Aeroflot Konstantin Kamnjev ulazi u avion A-321 na aerodromu Tolmačevo u Novosibirsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukoliko vlasti Velike Britanije ne objasne zbog čega je britanska policija pretresla ruski avion A-321 kompanije „Aeroflot“, koji je doleteo iz Moskve u London, Rusija bi mogla to isto da učini i sa avionima britanskih avio-kompanija, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja Rusije.

„Ukoliko ne dobijemo objašnjenje, smatraćemo taj potez Britanaca nezakonitim i ostavljamo sebi pravo da preduzmemo iste mere“, navodi se.

A321 Aeroflot - Sputnik Srbija
Britanska policija upala u ruski avion u Londonu

Takođe se navodi da je Velikoj Britaniji poslat zavnični zahtev da se navedu razlozi za to, kako bi se utvrdilo zašto je policija to učinila iako postoje koordinacioni centri za avijacionu bezbednost, koji funkcionišu u preko 100 zemalja, i u Rusiji i Velikoj Britaniji, i čija je osnovna dužnost da saopšte bilo kakvu nezakonitu delatnost unutar letelica.

Podsetimo, nakon što je avion doleteo na aerodrom „Hitrou“ i putnici napustili avion, iznenada je u njega ušla policija i insistirala da posada napusti avion kako bi bez osoblja pregledali avion.

Odmah se oglasila kompanija „Aeroflot“, koja je saopštila da je iznenađena tim potezom Britanaca jer nije saopšten ni cilj ni razlog pretresa. 

Naime, Britanci su naterali posadu da napusti avion, samo je komandir ostao zatvoren u kabini pilota.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala