Edi Rama posle velike tuče Albanaca: Kazne slede

© AP Photo / Hektor PustinaPremijer Albanije Edi Rama
Premijer Albanije Edi Rama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Albanije Edi Rama, povodom demonstracija i sukoba sa policijom zbog skuplje putarine u Kukešu na severu zemlje, pri čemu je zapaljena i naplatna stanica, izjavio je da će nasilje nad imovinom i policijom biti kažnjeno.

„Počinioci nasilja i oni koji su im bili inspiratori neka ne misle da će trijumfovati nad zakonom“, kazao je Rama, prenosi Rojters.

Navodi se da je kosovski premijer Ramuš Haradinaj nove cene putarina ocenio „preteranim“.

Masovna tuča zbog putarine - Sputnik Srbija
Udario Albanac na Albanca: Sukob na granici Albanije i Kosova (video)

AP je objavio da su albanske vlasti ove nedelje započele probnu naplatu putarine koju će vozači plaćati od 2,5 do 22,5 evra, kao i da je ovaj auto-put dug 110 kilometara i kosovski turisti koriste za odlazak na more u Albaniju.

Albanska televizija „Top čenel“ javila je ranije danas o sukobima i kilometarskoj koloni automobila napravila na auto-putu u Albaniji zbog protesta organizovanog povodom povećanja naplate putarine, prenela je Radio-televizija Srbije.

Kako je javio portal albanske televizijske stanice, demonstranti nisu dali vatrogascima da priđu naplatnoj stanici.

Kosovske kamiondžije odvezle su u sredu 150 praznih kamiona na prelaz Morina ka Albaniji, u znak protesta zbog odluke albanskih vlasti da 15. aprila počnu sa naplatom putarine na tom auto-putu.

Kako je naveo prištinski list „Koha ditore“, kamiondžijama koji su nosili transparente poput natpisa upućenog vlastima Albanije „Mi ne ukidamo granice, mi ih podižemo“, pridružile su se desetine trgovaca iz Albanije sa sopstvenim kamionima, pa je protestna kolona bila dugačka nekoliko kilometara.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala