Milomir Marić: Osudili su me na smrt, a ja sam uživao! (video)

© SputnikMaša Radović i Milomir Marić
Maša Radović i Milomir Marić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavni urednik televizije „Hepi“ Milomir Marić otkrio je za Sputnjik da li se budi pre predsednika Vučića, u kojoj emisiji bi ugostio Vladimira Putina, ali i koje su najupečatljivije anegdote iz njegove više od četiri decenije duge novinarske karijere.

Čoveka koji je sa obaveštajcima, starletama, ali i sa najvišim državnim funkcionerima na „ti“, pitali smo da li mu je život nekad bio u opasnosti, s obzirom da je intervjuisao puno opasnih „likova“.

„Ja sam uživao kada sam bio osuđen na smrt. Kada su hteli da u vazduh dižu redakciju u kojoj sam radio. Ne samo redakciju, čitavu zgradu. Neki moji novinari ’Duge‘ sa ratišta su se vratili sa bombama, minama jedanput su vezivali su neke žice i ja sam ušao u redakciju i nisam znao šta da radim. Na svim stolovima bile su bombe povezane žicama. Ja sam pozvao Sekretarijat za unutrašnje poslove, antidiverzantsku jedinicu i rekao o čemu se radi. Oni su nas mučili sve do posle podne, i čak su meni u šali govorili: ’Šta pišete u Dugi, i treba da vas dignu u vazduh‘“, prisetio se Marić.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala