Tramp Putinu: Pobedićemo u trci u naoružanju

© AP Photo / Jorge SilvaPredsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Tramp razgovaraju na ceremoniji fotografisanja na samitu APEK-a u Vijetnamu
Predsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Tramp razgovaraju na ceremoniji fotografisanja na samitu APEK-a u Vijetnamu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp je tokom poslednjeg telefonskog razgovora sa liderom Rusije Vladimirom Putinom rekao da je Amerika spremna na novu trku u naoružanju sa Rusijom, kao i da će u njoj pobediti, prenosi televizija En-Bi-Si.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Lavrov: Uprkos svemu, Tramp želi normalizaciju odnosa sa Rusijom

Pozivajući se na neimenovane izvore, američka televizija je citirala Trampa: „Ako budete želeli novu trku u naoružanju, možemo to da uradimo, ali ću ja pobediti u toj trci“.

Razgovor dvojice lidera održan je 20. marta, a Tramp je pozvao Putina kako bi mu čestitao pobedu na predsedničkim izborima u Rusiji.

Istovremeno, portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov ocenio je da je razgovor dvojice lidera bio izuzetno konstruktivan, kao i da su Tramp i Putin bili fokusirani na to da prevaziđu nagomilane probleme u bilateralnim odnosima.

Podsetimo, ruski predsednik je u obraćanju pred poslanicima Federalne skupštine saopštio o najnovijem ruskom naoružanju koje je u stanju da izbegne bilo koju protivvazdušnu odbranu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala