Peskov: Laž da je Tramp rekao Putinu da će Amerika pobediti u trci u naoružanju

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Informacija da je američki predsednik Donald Tramp tokom telefonskog razgovora sa liderom Rusije Vladimirom Putinom govorio o potencijalnoj pobedi SAD u novoj trci u naoružanju je neistinita, takvu frazu on nije izgovorio, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Predsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Tramp razgovaraju na ceremoniji fotografisanja na samitu APEK-a u Vijetnamu - Sputnik Srbija
Tramp Putinu: Pobedićemo u trci u naoružanju

„Takva fraza nije bila izgovorena tokom telefonskog razgovora. Svi medijski navodi o tome nisu istiniti. Kada je reč o samom razgovoru, mi smo izdali saopštenje i rekli smo sve ono što smatramo da je neophodno da kažemo. Rusija nikada nije saopštavala detalje poverljivih razgovora dvojice predsednika“, rekao je Peskov.

Prethodno je televizija En-Bi-Si prenela da je Tramp tokom poslednjeg telefonskog razgovora sa Putinom rekao da je Amerika spremna za novu trku u naoružanju sa Rusijom, kao i da će u njoj pobediti.

Tu informaciju američka televizija je saopštila pozivajući se na neimenovane izvore.

Poslednji telefonski razgovor dvojice predsednika održan je 20. marta i tom prilikom Tramp je čestitao Putinu pobedu na predsedničkim izborima u Rusiji.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala