UN: Pomoćnik generalnog sekretara optužen za seksualno zlostavljanje

© Foto : CC0 Creative CommonsVezana plavuša.
Vezana plavuša. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvaničnica UN Martina Brostrom izjavila je da ju je seksualno zlostavljao pomoćnik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija dr Luiž Lures, istakavši da joj je ponuđeno da napreduje ukoliko prihvati izvinjenje od njega.

U ekskluzivnom intervjuu za Si-En-En, ona je, takođe, rekla da UN nisu reagovale ozbiljno na njenu tvrdnju.

Vojnik Konga stavlja lisice na ruke Eriku Šumbašuu, vojniku optuženom za zločine protiv čovečnosti u gradu Baraka, 17. februara 2011. - Sputnik Srbija
Vojnici osuđeni za masovno silovanje dece

Brostromova je optužila Luresa da ju je ubacio u lift hotela, na silu ljubio i pokušao da je uvede u svoju sobu tokom konferencije 2015. godine.

„Molila sam ga da me pusti, jednostavno nisam mogla da izađem iz lifta“, izjavila je Brostromova koja radi kao savetnik u Globalnom programu UN za AIDS.

Lures je za Si-En-En izjavio da je u potpunosti sarađivao tokom četrnaestomesečne istrage koja se završila tako što je zaključeno da su njene tvrdnje neosnovane.

Luresu krajem ove sedmice ističe ugovor na mestu zamenika izvršnog direktora UN za AIDS i iz UN su saopštili da je sâm odlučio da okonča tu funkciju.

Portparol UN za AIDS izjavio je za Si-En-En da Brostromova može da se žali na presudu.

Ona je jedna od tri žene koje su opisale da su imale slične situacije sa Luresom.

I Malaja Harper opisala je sličnu situaciju u hotelu 2014.godine, kao i još jedna žena pre nekoliko godina, ali nije želela da njeno ime bude navedeno zbog posla koji trenutno obavlja.

Tanjug

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala