Vučić: Treba nam sposobna armija kako bismo očuvali slobodu i suverenitet

© AP PhotoAleksandar Vučić na Pasuljanskim livadama
Aleksandar Vučić na Pasuljanskim livadama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da Srbija kao mala zemlja koja se ne nalazi u vojnim blokovima, a koja želi da sačuva svoju slobodu i suverenitet, da bi u tome uspela mora da ima snažnu i efikasnu armiju.

Vučić je posle prisustva vojnoj vežbi „Sadejstvo 2018“ na Intervidovskom poligonu Pasuljanske livade, najavio da očekuje dodatno poboljšanje životnog standarda pripadnika Vojske Srbije, i da će se posebno postarati za vojnike pod ugovorom i podoficire.

„Svi će imati značajna povećanja, a i nastavićemo da opremamo vojsku“, kazao je on.

Vojne vežbe na poligonu Pasuljarske livade - Sputnik Srbija
Vežba Vojske Srbije: Pobunjenici sprečeni da otmu deo državne teritorije (foto, video)

Vučić je rekao da je prisustvovao redovnoj vežbi Četvrte brigade Kopnene vojske u veoma teškim meteorološkim uslovima, u kojoj je učestvovalo 900 vojnika — Četvrta brigada i mali deo pripadnika Specijalne brigade, kao i deo našeg vazduhoplovstva.

„Mislim da su pokazali zavidnu disciplinu i dobru utreniranost. Radili su neke stvari koje druge vojske ne rade na svojim vežbama. Prikazali smo ceo proces gađanja“, objasnio je vrhovni komandant VS.

On je kazao da su „naši momci bili uspešni i odlično izvršili vežbu“.

Rekao je da su mogla da se vide i oružja i oruđa koja su već bila na stokovima za uništenje, a koja su izvučena i obnovljena, i dobro rade.

S tim u vezi je pomenuo da su mogli da se vide bombarderi „orlovi“, „koje smo do skoro imali samo jedan ili dva u resursima, a danas ih imamo sedam, te očekujemo da ih imamo 12“.

Kazao je da su nova vozila — borbena oklopna vozila i protivoklopno lansirno oruđe, koje je, dodao je, bilo na uništavanju u Smederevskoj Palanci, jer je neko obećao da ćemo to da uništimo.

„Nismo to uništili i baš me briga šta su obećavali. Videli ste da to danas odlično radi“, rekao je Vučić.

„Nadam se, želim i verujem da ćemo moći da postižemo bolje rezultate na vežbama koje predstoje“, naglasio je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala