Pariz: Makronova poseta Rusiji nije dovedena u pitanje

© AP Photo / Etienne LaurentPredsednici Rusije i Francuske Vladimir Putin i Emanuel Makron na izložbi o caru Petru Velikom u Versaju
Predsednici Rusije i Francuske Vladimir Putin i Emanuel Makron na izložbi o caru Petru Velikom u Versaju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef francuske diplomatije Žan Iv le Drijan izjavio je da poseta francuskog predsednika Emanuela Makrona Rusiji nije dovedena u pitanje zbog incidenta sa trovanjem ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja u Solsberiju.
Nemačka kancelarka Angela Merkel i britanska premijerka Tereza Mej - Sputnik Srbija
Mejova i Merkelova: Zajednički protiv „ruske agresije“

„U ovom trenutku poseta se očekuje“, rekao je on.

Le Drijan je to rekao u intervjuu za nemački RTL upitan od strane novinara hoće li biti Makronove posete, uprkos porastu tenzija između Rusije i EU.

To je potvrdio i portparol Kremlja Dmitrij Peskov koji je rekao da Rusija nastavlja sa pripremama oko posete Makrona koja je najavljena za maj 2018. godine.

On je dodao i da Francuska, uprkos svemu, i dalje zauzima konstruktivan stav prema Rusiji i nastoji da reši sve nesuglasice putem dijaloga.

Skripalj i njegova ćerka otrovani su 4. marta u Solsberiju, a britanske vlasti, kao i veliki broj država EU, SAD i Kanada, tim povodom okrivile su Moskvu.

Zvanična Moskva je u više navrata saopštila da ni na koji način nije povezana sa incidentom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala