Poruka Putina Srbiji i Vučiću — istorijska

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaRadni sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Kremlju 12.19.2017
Radni sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Kremlju 12.19.2017 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je da je poruka predsednika Rusije Vladimira Putina srpskom narodu, Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću — istorijska.

„To je poruka mira i stabilnosti. To je poruka ne samo Srbiji, da će Rusija uvek biti uz nju, već je to poruka i svim obespravljenim Srbima na Kosovu da će Srbija i Rusija zajedno učiniti sve da očuvaju mir i stabilnost i za njih“, rekao je Popović za RTS.

On je govoreći o pisanju agencije AP, koja je ocenila da će napad na direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića „raspaliti tenzije“ između Beograda i Prištine, kazao da je istina suprotna od toga, budući da je poruka predsednika Putina predsedniku Vučiću i svim Srbima upravo poruka mira i stabilnosti.

Radni sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Kremlju 12.19.2017 - Sputnik Srbija
Vučić: Tražio sam od Putina savet

Prema njegovim rečima „divljački napad“ na Đurića i na sve Srbe pokazuje u kakvoj se situaciji nalaze Srbi na Kosovu.

„Poruka Vladimira Putina je vrlo jasna i upućena je i nekim predstavnicima međunarodne zajednice koja želi da pritiscima, ucenama i uslovljavanjima natera Srbiju da uradi ono što neće nikada. Srbija nikada neće priznati Kosovo i neće dozvoliti da Kosovo postane članica UN“, rekao je Popović.

On je kazao da se razgovaralo o tome da će Srbija na svaki način zaštititi svoj narod na KiM i da niko nije spominjao vojnu silu.

„Svi moraju da znaju da su prošla vremena kada su svi mogli da udaraju na Srbe na Kosovu. Srbija će uvek učiniti sve da spase i sačuva svoj narod, a pre svega mir i stabilnost. Poruka predsednika Vučića je da svi treba da budemo mirni, stabilni, da razgovaramo, da sa Albancima razgovaramo, da sa njima nađemo kompromis koji mora da poštuje Ustav Srbije“, rekao je Popović.

Upitan da prokomentariše stavove kosovskih zvaničnika Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija da je ultimatum najava Srpske liste da će formirati Zajednicu srpskih opština 20. aprila, ukoliko to do tada ne učine prištinske vlasti, Popović je ocenio da su oni neozbiljni.

„Oni su imali pet godina da formiraju ZSO. To je bila njihova jedina obaveza. Srbija je sve svoje obaveze ispoštovala. Srbija radi onako kako se dogovori, a oni to nisu uradili. A da će sada to uraditi u to niko ne veruje, ovo je pokušaj nekog manevra. Srbi sa Kosova su poslali jasnu odluku o formiranju ZSO za tri nedelje“, rekao je on.

Popović je dodao da veruje u mir i poručio je Srbima na KiM da budu „mirni i spokojni“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala