Sukob navijača i policije u Atini

© REUTERS / Michalis KaragiannisPolicija blizu na aerodromu Blizu Atine, Grčka 22.03. 2016. godine
Policija blizu na aerodromu Blizu Atine, Grčka 22.03. 2016. godine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na desetine fudbalskih navijača sukobilo se sa policijom u luci Pirej, predgrađu Atine, pošto su pokušali da prekinu govor grčkog ministra finansija Euklida Cakalotosa.

Policija je upotrebila suzavac da rastera navijače koji su bacali kamenice i palili kontejnere za smeće, prenosi AP.

Do sukoba je došlo dan nakon što je Vlada Grčke okončala dvonedeljni prekid fudbalskog prvenstva pošto je dobila uveravanja klubova da će pooštriti mere protiv nasilja.

Naime, u grčkom prvenstvu je došlo do skandala i prekida takmičenja pošto je u Solunu vlasnik PAOK-a Ivan Savidis na teren ušao sa pištoljem za pojasom.

Navijači Olimpijakosa su organizovali protest protiv Cakalotosa, optužujući Vladu da je pristrasna protiv njihovog kluba, koji brani titulu prvaka, i da favorizuje njihovog glavnog rivala — PAOK iz Soluna.

Cakalotos je trebalo da održi govor na skupu vladajuće partije Sirize, a kada je nasilje eskaliralo organizatori su preselili skup na drugo mesto.

Zbog nereda na stadionu Karaiskakis pre nekoliko meseci, Olimpijakosu su oduzeta tri boda. U međuvremenu, čelnici PAOK-a su se žalili na sličnu odluku koja je doneta protiv tog solunskog kluba, pa su mu tri boda vraćena.

Na protestu nije bilo ni povređenih, ni uhapšenih, javio je AP.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala