Peskov Zapadu: Zamislite se o ništavnosti optužbi o Skripalju

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Peskov
Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stav Rusije o trovanju bivšeg obaveštajca Sergeja Skripalja i dalje je nedvosmislen — Moskva ni na koji način nije umešana u taj incident, samim tim se nadamo da će se Zapad zamisliti o ništavnosti tih optužbi upućenih Rusiji, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Ministar odbrane SAD Džejms Matis dolazi na sastanak sa svojim indijskim kolegom Adžitom Dovalom - Sputnik Srbija
Pentagon: Trovanjem Skripalja Rusija želi da destabilizuje jedinstvo Zapada

„Nadamo se da će sve zemlje koje su se solidarisale sa Velikom Britanijom i donele odluku da proteraju ruske diplomate ipak razmisliti koliko je istinita informacija koja se predstavlja kao dokaz da je Rusija umešana u taj incident“, rekao je on.

Štaviše, istakao je Peskov, jedan broj zemalja koje su se solidarisale sa Londonom smatraju argumentaciju Britanaca prilično slabom i nedovoljnom za tako snažne optužbe koje su izrečene na račun Rusije.

„Tih 20 ili 30 zemalja koje su to učinile su samo deo svetske zajednice — ona je daleko veća i čini je mnogo veći broj zemalja“, naveo je i dodao da njihova kolektivna odluka zapravo predstavlja kvazisolidarnost bez osnova.

Peskov je obećao i da će Kremlj uskoro objaviti kakve će biti recipročne mere Moskve kada je u pitanju proterivanje ruskih diplomata — odluke će biti donete u skladu sa nacionalnim interesima Ruske Federacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala