Tači i Haradinaj: Priština će preuzeti obaveze iz dijaloga u Briselu

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIZastave EU i Kosova na glavnom trgu u Prištini
Zastave EU i Kosova na glavnom trgu u Prištini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovski predsednik i premijer, Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, razgovarali su danas o „funkcionalizaciji Upravljačkog tima za formiranje Zajednice srpskih opština u bliskoj budućnosti“.

U saopštenju iz Tačijevog kabineta, reakcije iz Beograda se nazivaju „pretećim“, ali se poručuje da će Priština poštovati obaveze koje je preuzela u procesu dijaloga.

Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Haradinaj: Vučić ne može bezgranično da nam testira strpljenje

„Preteći tonovi iz Srbije neće imati nikakav efekat na Kosovu. Kosovske institucije ocenjuju da je dijalog a ne ultimatum jedini put napred za izgradnju evropskog i multietničkog Kosova“, navodi se u saopštenju Tačijevog kabineta.

Kako se precizira, Tači i Haradinaj su razgovarali o nekoliko tema, uključujući i funkcionalizaciju Upravljačkog tima za formiranje ZSO u bliskoj budućnosti, a „uvek imajući u vidu principe Brisela, ustavne principe Kosova i odluku Ustavnog suda“, preneo je RTK2.

Tokom sastanka kosovski predsednik i premijer razgovarali su o brojnim političkim pitanjima i najnovijim događajima na severu Kosova.

U saopštenju se tvrdi da je zajednički zaključak Tačija i Haradinaja da će Priština poštovati obaveze koje su preuzete u procesu dijaloga o normalizaciji odnosa s Beogradom u Briselu.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala