Rusija spremna za sastanak Putina i Trampa, a Vašington?

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin i Donald Tramp na APEK
Vladimir Putin i Donald Tramp na APEK - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je spremna da razvija odnose sa svim zemljama, uključujući i SAD, u meri u kojoj su one na to spremne, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov i dodao da Moskva ostaje otvorena za mogućnost sastanka predsednika Vladimira Putina i Donalda Trampa, uprkos proterivanju ruskih diplomata iz SAD.

On je precizirao da instrukcije Putina o pripremama za sastanak sa predsednikom SAD ostaju na snazi, ali da Kremlj nema informaciju da se slično dešava i u Vašingtonu.

Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Dačić za Sputnjik: Srbija predlaže da se Putin i Tramp sretnu u Beogradu

Peskov je podsetio i da su se predsednici Rusije i SAD dogovorili da daju instrukcije ministrima spoljnih poslova da razgovaraju o pitanjima pripreme sastanka dvojice lidera.

„Zasad nemam informaciju da su takvi razgovori počeli, ali predsednik Putin je dao relevantne instrukcije Ministarstvu spoljnih poslova, pošto postoji dogovor“, rekao je on novinarima.

U ovom trenutku, kako je dodao, Rusija ne raspolaže informacijom, s obzirom na odluku o proterivanju ruskih diplomata, da li su SAD spremne da sprovedu u delo izjavu predsednika Trampa o pripremi sastanka sa Putinom.

„To zavisi od naših američkih kolega. Ruska strana, naravno, ostaje otvorena“, zaključio je Peskov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala