Milačić: Srbi na Kosovu ugroženiji nego ikad

© Foto : "Prava Crna Gora" Marko Milačić lider "Prave Crne Gore"
Marko Milačić lider Prave Crne Gore - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik opozicione Prave Crne Gore i kandidat za predsednika Crne Gore Marko Milačić najoštrije je osudio hapšenje Marka Đurića od strane kosovske policije i ocenio da su Srbi na Kosovu ugroženiji nego ikad.

„Ovaj gnusan čin, koji je nastao nedugo nakon brutalnog ubistva lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića, pokazuje i potvrđuje da je srpski narod na Kosovu ugroženiji nego ikad. Hapšenje Đurića i fizički napad na srpsku delegaciju u trenutku dok su mirno vodili dijalog o Kosovu i Metohiji predstavljaju čist akt terorisanja golorukog naroda, što zaslužuje prezir i osudu“, saopštio je Milačić.

Sećanje na žrtve NATO bombardovanje u Crnoj Gori - arhivska fotografija - Sputnik Srbija
Je li to časna Crna Gora: Zabranili polaganje venaca žrtvama NATO agresije

Ipak, kako kaže, nisu samo Srbi na Kosovu ugroženiji nego ikad.

„Nažalost, i Srbi u Crnoj Gori se ne nalaze u mnogo boljem položaju: srpski jezik se proganja, ćirilica je u nestajanju, kanonska Crkva na udaru, ugurali su nas u NATO na silu, dok prosečan školovani Srbin može samo da sanja o poslu — govore mu da je to zato što je protiv države“, kaže Milačić.

Komentarišući jučerašnje događaje na Kosovu, on kaže da se radi o skandalu bez presedana, nakon kojeg se po ko zna koji put zastideo što je vlast Mila Đukanovića priznala Kosovo.

„Prava i slobodna Crna Gora, koju ću predstavljati na izborima za predsednika Crne Gore, ona koja nikada nije prihvatila nezavisnost otete srpske teritorije — solidariše se sa srpskim narodom na Kosovu“, naveo je Milačić.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala