Moskva: Britaniju ne zanima istina o tragediji u Solsberiju

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odbijanje predloga Rusije za pomoć u „slučaju Skripalj“ od strane Londona i odbijanje da se dostave materijali o njemu ukazuju na nezainteresovanost Velike Britanije u pronalaženju istine o tragediji u Solsberiju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Moskva nije dobila od Londona i Vašingtona transkripte o slučaju „Skripalj“

Ruska strana je ovo izjavila na sastanku direktora odeljenja za neproliferaciju i kontrolu naoružanja Ministarstva spoljnih poslova Rusije Vladimira Jermakova sa predstavnicima ambasada više zemalja-partnera ZND 27. marta.

„Činjenica da je London odbacio sve ruske predloge za sprovođenje bilateralnih konsultacija o ovom pitanju u punom formatu u okviru Konvencije o zabrani hemijskog oružja i da su ignorisani svi ruski zahtevi da se dostave materijali istrage kako bi se proučili u cilju zajedničke istrage, potvrđuje da Velika Britanija nije zainteresovana za otkrivanje istine o tragediji dvoje ruskih državljana na njenoj teritoriji“, ističe se u saopštenju.

Na sastanku je ponovo potvrđeno da Rusija nema nikakve veze sa incidentom u Solsberiju. Osim toga, izražena je ozbiljna zabrinutost zbog zdravstvenog stanja Julije Skripalj i odbijanja da predstavnici Rusije dobiju konzularni pristup kod nje.

U britanskom gradu Solsberiju 4. marta su otrovani bivši pukovnik Glavne operativne uprave Rusije (GRU) Sergej Skripalj, koji je radio za britanske obaveštajne službe, i njegova ćerka Julija. Britanska strana tvrdi da je u trovanje Skripaljevih supstancom A-234 umešana Rusija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala