NATO proteruje sedam ruskih diplomata

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Uđi u bazu fotografijaSedište NATO-a u Briselu
Sedište NATO-a u Briselu - Sputnik Srbija
Pratite nas
NATO je odlučio da protera sedam ruskih diplomata, a još trojici su odbijene akreditacije za Stalnu misiju Rusije u Alijansi, izjavio generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, prenosi AFP.

„Rusiji će ostati predstavništvo u NATO-u sa najviše 20 diplomata. To je dovoljno za nastavak političkog dijaloga između Rusije i NATO-a“, rekao je Stoltenberg.

„Među zemljama NATO-a održane su intenzivne konsultacije. Ove konsultacije dovele su do toga da je više od 25 saveznika i partnera NATO-a proteralo više od 140 ruskih predstavnika iz svojih zemalja. Ovo je široka, odlučna i koordinisana međunarodna reakcija“, rekao je Stoltenberg novinarima.

​Danas je i Moldavija objavila da će proterati nekoliko ruskih diplomata.

U ponedeljak i utorak je više zemalja Evropske unije, kao i SAD, Kanada, Norveška i Ukrajina odlučilo da protera ruske diplomate zbog incidentom u Solsberiju.

U britanskom gradu Solsberiju 4. marta su otrovani bivši pukovnik Glavne operativne uprave Rusije (GRU) Sergej Skripalj, koji je radio za britanske obaveštajne službe, i njegova ćerka Julija. Britanska strana tvrdi da je u trovanje Skripaljevih supstancom A-234 umešana Rusija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala