Lavrov: Sad se vidi — ili si država ili nisi

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Situacija u vezi sa slučajem Sergeja Skripalja dokazala je da u svetu ima malo samostalnih igrača, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
MIP Rusije - Sputnik Srbija
Rusija traži od Britanije dokumenta o „slučaju Skripalj“

„Nameće se zaključak da smo bili u pravu kada smo više puta naglašavali da je ostalo malo samostalnih država u savremenom svetu, u savremenoj Evropi“, rekao je Lavrov, komentarišući akcije proterivanja ruskih diplomata koje sprovode SAD i države EU.

Ucena je jedini jezik SAD na svetskoj areni.

„Proterivanje američkih diplomata je rezultat velikog pritiska, velike ucene koji je sada glavni instrument Vašingtona na međunarodnoj areni, kako u vezi sa situacijom sa predmetom Skripalj, tako i u vezi sa palestinskim problemom, kada se direktno govori da vam nećemo davati novac, dok ne pristanete na ideju koju mi još nismo formulisali“, rekao je Lavrov novinarima.

On je obećao odgovor na proterivanje ruskih diplomata.

„Odgovorićemo, nemojte da sumnjate u to“, obećao je ruski diplomata.

U britanskom gradu Solsberiju 4. marta su otrovani bivši pukovnik Glavne operativne uprave Rusije (GRU) Sergej Skripalj, koji je radio za britanske obaveštajne službe, i njegova ćerka Julija. Britanska strana tvrdi da je u trovanje Skripaljevih supstancom A-234 umešana Rusija, što Moskva negira.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala