Fotografije Srpkinje izazvale buru na Tajlandu: Oskrnavila je našeg Budu (foto)

© Fotolia / StevemStatua Bude
Statua Bude - Sputnik Srbija
Pratite nas
N. Ć. (31) i V. V. (31), oboje državljani Srbije, kažnjeni su s 5.000 bahta (blizu 130 evra) zbog „bludnih“ fotografija koje su snimali na zidu unutar Hrama smaragdnog Bude u Bangkoku, glavnom gradu Tajlanda.

Reč je o najsvetijem budističkom hramu na celom Tajlandu, a N. Ć. ga je „oskrnavila“ tako što je sela na jedan zid i pozirala V. V. koji ju je fotografisao u, kako se tvrdi, nedoličnoj pozi. Nedolično fotografisanje primetilo je i nekoliko prolaznika u Hramu, pa su ubrzo alarmirali turističku policiju, prenose mediji.

N. Ć. (31) i V. V. (31) su zaustavljeni na aerodromu, kad su planirali da napuste Tajland, a kako javlja „Bangkok post“, ona je odmah priznala da je ona na fotografijama, a V. V. je priznao da je on autor fotografija, koje su se u međuvremenu proširile društvenim mrežama i na Tajlandu izazvale pravu bujicu različitih komentara.

Dvoje turista policiji je izjavilo da nisu bili svesni „kućnog reda“ u Hramu i da nisu znali da krše tajlandski zakon. Kažnjeni su na osnovu člana 388. tajlandskog Zakona o prekršajnom postupku po kojem je zabranjeno nedolično ponašanje u javnosti.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala