Pobunjenici ispalili kišu raketa na prestonicu Saudijske Arabije (video)

© AP Photo / Sebastian ApelSaudijski sistem "patriot"
Saudijski sistem patriot - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ratno vazduhoplovstvo Saudijske Arabije presrelo je raketu iz Jemena u području Rijada, javila je televizija „El Arabija“.

Raketa je presretnuta na severoistoku Rijada, „pre nego šo je pala na zemlju“. Navodno su je ispalili hutski pobunjenici iz Jemena.

„El Arabija“ je objavila snimak lansiranja rakete-presretača sistema „patriot“.

Kasnije je predstavnik koalicije na čelu sa Saudijskom Arabijom saopštio da je presretnuto sedam balističkih raketa lansiranih sa teritorije Jemena. Kako tvrdi, sve su uništene.

Državna agencija Jemena SABA, koja je pod kontrolom Huta, navodi da su raketne snage Huta gađale međunarodni aerodrom u Rijadu raketom „burkan H2“.

SABA tvrdi da su ispaljeni i drugi tipovi raketa na aerodrome u gradovima Abha, Džizan i Nadžran, na jugu Saudijske Arabije. 

Prema preliminarnim podacima, delovi rakete su pali i na stambene kvartove. Prema informacijama „El Arabije“, navodno je poginula jedna osoba.

Od avgusta 2014. godine u Jemenu ne prestaju sukobi vladinih snaga i šiitskih pobunjenika. To koriste mnogobrojne terorističke grupe, kao što su Al Kaida i DAEŠ, koje se često mešaju u građanski rat.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala