Mladen Bojanić: Ja mogu da pomognem da Crna Gora postane moderna evropska država

© Sputnik / Nebojša PopovićMladen Bojanić
Mladen Bojanić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na prvoj zvaničnoj konferenciji za medije kandidat većinskog dijela opozicije Mladen Bojanić najavio je da će tokom kampanje obići sve crnogorske gradove, u okviru koje će organizovati osam većih skupova.

On je takođe kazao da je cilj kampanje da pokaže da je on kandidat koji može da pomogne da Crna Gora postane moderna evropska država zasnovana na punoj vladavini prava i nezavisnosti institucija.

Milo Đukanović daje izjavu posle predaje potpisa za predsedničku kandidaturu. - Sputnik Srbija
Milo od NATO-a dobio blanko ček da sprovodi represiju (video)

„Budžet kampanje je 150.000 evra. To je primjereno, ne bi bilo lijepo da je više para, jer znamo koliko se teško živi u Crnoj Gori. Finansiranje će doći od partija koje su stale iza moje kandidature, a moći će svi građani dobre volje da budu donatori kampanje“, kazao je Bojanić.

Bojanić je dodao da kao predsjednik Crne Gore neće sprovoditi politiku nijednog političkog subjekta koji ga je podržao, niti da je to od njega traženo.

„Što se tiče političkih poruka i odnosa prema političkim subjektima koji su stali iza mene, stvari su potpuno jasne: dali su punu političku, organizacionu i logističku podršku, ali apsolutno niko nije tražio od mene da sprovodim bilo čiju politiku, niti ja imam namjeru to da radim. Predstavljam sebe kao kandidata, svoje stavove i svoje ideje potpuno nezavisno od bilo čije politike i ideologije bilo kog političkog subjekta koji mi je dao podršku“, kazao je Bojanić.

On se u kratkim crtama osvrnuo i na svoju dosadašnju radnu biografiju.

„Ja sam imao sreće da u životu puno puta boravim u inostranstvu. Imao sam duge boravke u Velikoj Britaniji počevši od školovanja i usavršavanja do rada u maloj privredi u Londonu, a takođe imam dosta iskustva i sa institucijama poput Komisije za hartije od vrijednosti SAD, MMF-a i Svjetske banke“, kazao je Bojanić.

S tim u vezi, Bojanić je poručio da je on kandidat koji može da pomogne da Crna Gora postane moderna evropska država sa tržišno orijentisanom privredom.

Marko Milačić - Sputnik Srbija
Milačić: Milo je više NATO projekat nego čovek (video)

„Boriću se protiv svega onog što predstavlja drugi kandidat: protiv korupcije, kršenja ljudskih prava, nepotizma i svega onoga što je loše u ovom društvu, a mislim da ne treba puno da sve to popravimo. Ja politiku doživljavam kao sredstvo za rešavanje sukoba, tako da i mjesto predsjednika države vidim kao instituciju koja treba da utiče na sve aktere da uz jedan kulturan dijalog nađemo najbolja rešenja za sve probleme koji tište Crnu Goru“, kazao je on.

Za svoje najbliže saradnike u predsjedničkom timu, i, kako je rekao, lične prijatelje, Bojanić je naveo Borisa Marića, Aleksandra Damjanovića i Milu Kasalicu, dok je na sve češće optužbe DPS-a da je on kandidat Demokratskog frnta, Bojanić kazao da se radi o trivijalnostima na koje ne obraća pažnju.

„Apsolutno me ne interesuju takve stvari. Mogu da pričaju šta god budu htjeli, vrlo brzo će se otkriti ko je pravi kandidat i ko može Crnoj Gori donijeti boljitak, a ko može da je vrati ili još gore da je iz autokratije gurne ka diktaturi — a kao što znamo, od autokratije do diktature tanka je nit. Ja sam apsolutno siguran da građani Crne Gore to prepoznaju i da žele modernu i evropsku Crnu Goru i učiniću sve da za vrijeme mog mandata Crna Gora uđe u Evropsku uniju“, zaključio je Bojanić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala