London izdao nalog za zaplenu „sumnjive“ ruske imovine

© Sputnik / Aleks Maknoton / Uđi u bazu fotografijaBritanska zastava ispred Vestminsterske palate u Londonu
Britanska zastava ispred Vestminsterske palate u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanski ministar odbrane Gavin Vilijamson, koji je u poseti Estoniji, izjavio je da su vlasti u vezi sa „slučajem Skripalj“ već izdale naloge za zaplenu ruske imovine sumnjivog porekla.
Britanski istražitelji u zaštitnim odelima na mestu trovanja bivšeg pukovnika GRU Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Solsberiju - Sputnik Srbija
Zapad Rusiji objavio diplomatski rat

„Već su izdati nalozi za zaplenu sumnjive imovine, zbog čega je nedavno u Velikoj Britaniji stupio na snagu novi zakon. Naš cilj je da se obezbedi da se sva imovina dobijena na nepoznati način popiše i za to se preduzimaju neophodni koraci“, rekao je Vilijamson na konferenciji za medije u Talinu, odgovarajući na pitanje novinara o koracima Velike Britanije u vezi sa ruskom imovinom sumnjivog porekla.

Prema njegovim rečima, on je duboko dirnut podrškom saveznika u teškoj situaciji. Istovremeno su najbržu i najodlučniju podršku Londonu pružile zemlje sa kojima Velika Britanija ima bliske veze u oblasti odbrane, uključujući i Estoniju.

Ministar je istakao da neće komentarisati dalje korake Londona prema Rusiji, jer je to pravo premijerke Tereze Mej.

U britanskom gradu Solsberiju 4. marta su otrovani bivši pukovnik Glavne operativne uprave Rusije (GRU), Sergej Skripalj, koji je radio za britanske obaveštajne službe, i njegova ćerka Julija. Britanska strana tvrdi da je u trovanje Skripaljevih supstancom A-234 umešana Rusija.

Ranije je 14 zemalja EU, kao i SAD, Kanada i Ukrajina odlučilo da protera ruske diplomate u vezi sa incidentom u Solsberiju. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala