Američki ambasador u Rusiji: Proterivanje diplomata pomoći će bezbednosti SAD

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaAmerički ambasador u Rusiji Džon Hantsman tokom posete Kazanju
Američki ambasador u Rusiji Džon Hantsman tokom posete Kazanju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki ambasador u Rusiji Džon Hantsman izjavio je da će proterivanje ruskih diplomata pomoći da se osigura bezbednost Sjedinjenih Američkih Država.
Britanski istražitelji u zaštitnim odelima na mestu trovanja bivšeg pukovnika GRU Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Solsberiju - Sputnik Srbija
Zapad Rusiji objavio diplomatski rat

„Današnje akcije čine SAD bezbednijim mestom time što ograničavaju mogućnost Rusije da špijunira američke građane i sprovodi tajne aktivnosti koje ugrožavaju nacionalnu bezbednost SAD“, rekao je ambasador na video-snimku objavljenom na Tviteru.

Komentarišući proterivanje ruskih diplomata iz Sjedinjenih Američkih Država, Hantsman je rekao da je ovo najveće proterivanje pripadnika ruskih obaveštajnih službi u istoriji SAD.

​On je dodao da je saradnja Vašingtona i Moskve moguća samo ukoliko Rusija postane odgovorniji partner.

Ranije je 14 zemalja EU, kao i SAD, Kanada i Ukrajina odlučilo da protera ruske diplomate u vezi sa incidentom u Solsberiju.

U britanskom gradu Solsberiju 4. marta su otrovani bivši pukovnik Glavne operativne uprave Rusije (GRU), Sergej Skripalj, koji je radio za britanske obaveštajne službe, i njegova ćerka Julija. Britanska strana tvrdi da je u trovanje Skripaljevih supstancom A-234 umešana Rusija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala