Bojanić predao 18.500 potpisa za kandidaturu

© Sputnik / Nebojša PopovićMladen Bojanić predao potpise za kandidaturu za predsedničke izbore u Crnoj Gori.
Mladen Bojanić predao potpise za kandidaturu za predsedničke izbore u Crnoj Gori. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kandidat najvećeg dijela opozicije Mladen Bojanić predao je kandidaturu za predsjednika Crne Gore Državnoj izbornoj komisiji, uz napomenu da prilaže „18.500 čistih potpisa od ljudi čistog srca“.

„Ovim počinjemo zvanično kampanju, koja će biti veoma intenzivna. Najavljujem posjete svakoj opštini. Imaćemo osam velikih skupova i tribina i posjeta mjestima gdje ću se predstaviti kao kandidat sa svojim namjerama“, saopštio je Bojanić.

Milo Đukanović predaje kandidaturu za predsedničke izbore u Crnoj Gori. - Sputnik Srbija
Milo predao kandidaturu

On se takođe zahvalio svim političkim subjektima koji su podržali njegovu kandidaturu.

„Za nekoliko dana su skupili ovoliki broj potpisa, kojima su mi dali podršku. Hvala onima koji su povukli kandidature u moju korist. Inače, 34 poslanika opozicije od 39 su mi dali podršku, što je 90 odsto poslanika opozicije“, kazao je Bojanić.

On je dodao i da je saglasan sa izjavom svog protivkandidata Mila Đukanovića da će evropska politika pobijediti u prvom krugu.

„S tim što je (Milo) napravio jedan grub previd — a to je da on ne prestavlja takvu Crnu Goru. On, kao prevaziđeni političar, predstavlja Crnu Goru sa one ružne strane. On je zastupnik korupcije, nepotizma, kršenja ljudskih prava i sloboda, neodgovorne i neodržive ekonomske politike“, istakao je Bojanić.

Bojanić je još poručio da će se kao predsjednik Crne Gore zalagati za nezavisne institucije, vladavinu prava kao osnov svake moderne evropske države, i da će učiniti sve da svako u Crnoj Gori uživa sva prava — od osnovnih ljudskih do političkih.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala