U požaru u tržnom centru u Rusiji poginulo 37 osoba (video)

© Sputnik / Maksim Kiselev / Uđi u bazu fotografijaPožar u tržnom centru "Zimska višnja" u Kemerovu
Požar u tržnom centru Zimska višnja u Kemerovu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U požaru u tržnom centru „Zimska višnja“ u Kemerovu poginulo je 37 osova, saopštila je vatrogasna služba grada. Oko 70 osoba smatra se nestalim, izjavio je za Sputnjik izvor u hitnim službama regiona. Spasioci su u bioskopskoj sali tržnog centra pronašli tela 13 ljudi.

„Prema ažuriranim podacima, nestalo je 69 osoba, među kojima 40 dece“, rekao je ranije izvor.

Predsednik Rusije Vladimir Putin dobio je izveštaj ministra za vanredne situacije Vladimira Pučkova i guvernera Kemerovske oblasti Amana Tulejeva o požaru u tržno-zabavnom centru „Zimska višnja“ u Kemerovu. Šef države dao je niz naloga o pružanju sve neophodne pomoći, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Pučkov je danas odleteo u Kemerovo kako bi koordinirao radom na uklanjanju posledica požara.    

Ruski portal „Vesti“ javio je da je požar u tržnom centru počeo u sobi sa trambolinom. Prema preliminarnim podacima, jedno dete upaljačem je zapalilo sunđer.

Ranije je Istražni komitet Rusije saopštio da su „medicinsku pomoć zatražile 32 osobe, od kojih je 30 hospitalizovano“, navodi se u saopštenju Istražnog komiteta. 

Požar je zahvatio 1.500 kvadratnih metara tržnog centra. Prema preliminarnim podacima, nesreća se desila u igraonici na poslednjem spratu tržnog centra, saopštio je Istražni komitet Rusije. Pogibiju dece i odraslih je izazvalo trovanje izgorelim proizvodima.

Evakuisano je preko stotinu ljudi.

Istražni komitet Rusije je pokrenuo istragu.

Na foto čelovek prыgaet iz okna.

Objava koju deli KEMEROVO 💥 (@mreporter_kemerovo) dana 25. Mar 2018. u 3:16 PDT

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala