Britanski diplomata: Neprijateljstvu Zapada i Rusije se nazire kraj

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Uđi u bazu fotografijaPogled na Vestminstersku palatu i Big Ben u Londonu
Pogled na Vestminstersku palatu i Big Ben u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši ambasador Velike Britanije u Rusiji Entoni Brenton smatra da će se diplomatsko neprijateljstvo između Rusije i Zapada „rasplinuti“ kroz nekoliko meseci, jer zemlje moraju da budu u kontaktu.
Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin - Sputnik Srbija
Čepurin za Sputnjik: Zašto su Englezi napali Rusiju u Srbiji — baš sada

„Kao deo sankcija, neko vreme nećemo imati kontakte sa Rusima na najvišem nivou. To će početi da se rasplinjava tokom nekoliko meseci, jer je neophodno da imamo kontakte na visokom nivou povodom više stvari“, rekao je Brenton u intervjuu za „Indipendent“

„Kontakte ćemo obnavljati polako, ali će kroz nekoliko meseci do toga doći, jer ćemo morati da opet budemo u stanju da sarađujemo sa Rusima“, izjavio je Brenton.

Kako navodi list, iako bivši ambasador podržava akcije britanskih vlasti, on smatra da je jezik koji koristi London, misli se na ministra odbrane Gavina Vilijamsona i ministra inostranih poslova Borisa Džonsona, bespotrebno grub.

Podsetimo, britanski ministar odbrane Gavin Vilijamson rekao je da London čeka od Moskve reakciju na proterivanje ruskih diplomata, dodavši da je njegovo mišljenje ipak da „Rusija samo treba da se pomeri u stranu i umukne“.

Britanski špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani su 4. marta u britanskom Solsberiju. Britanska strana tvrdi da je u trovanje Skripalja nervno-paralitičkom supstancom A-234 umešana ruska država, što Rusija kategorički negira.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala