Kremlj o povlačenju ambasadora EU iz Rusije: Žalosno

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaČasovnik na Spaskoj kuli moskovskog Kremlja
Časovnik na Spaskoj kuli moskovskog Kremlja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Kremlj sa žaljenjem gleda na odluku lidera Evropske unije da povuku na konsultacije ambasadora EU iz Rusije zbog slučaja sa trovanjem obaveštajca Sergeja Skripalja.

„Žao nam je, naravno, zbog toga, a pogotovo što se sve te odluke baziraju na neproverenim informacijama. Mi sa time nismo saglasni i ponavljamo da Rusija nema apsolutno nikakve veze sa trovanjem obaveštajca“, rekao je Peskov.

Samit EU u Briselu, u prvom planu austrijski kancelar Sebastijan Kurc - Sputnik Srbija
EU: Svaka zemlja će samostalno odlučivati o merama protiv Rusije

Oglasilo se i Ministarstvo inostranih poslova Rusije, koje je sa žaljenjem saopštilo da je Evropska unija, po uzoru na London, optužila Rusiju za trovanje Skripalja.

Prema navodima Ministarstva, fraza koju su lideri EU iskoristili tom prilikom zasniva se na nedostatku drugih realnih objašnjenja — reč je o neosnovanoj optužbi Rusije.

Predstavnik Ministarstva Andrej Kožin rekao je i da je EU „izabrala da bude naslednik još jedne antiruske kampanje Londona sa jasnim ciljem — da se postavi još jedna prepreka u normalizaciji odnosa sa Rusijom“.

Lideri Evropske unije odlučili su na samitu u Briselu da povuku ambasadora EU u Rusiji na konsultacije. To je izjavio premijer Irske Leo Vardakar.

Takođe, dogovoreno je i da će države-članice samostalno odlučivati o tome da li će Rusiji da uvode kontramere.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala