„Vučić bi večeras mogao da priredi neko iznenađenje“

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZgrada Evropske komisije u Briselu
Zgrada Evropske komisije u Briselu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izjava Ramuša Haradinaja da nije „proučio“ Briselski sporazum je skandalozna, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović i najavio mogućnost da „donesemo odluku da samostalno formiramo Zajednicu srpskih opština“.

Stefanović je gostujući na TV Pink rekao i da očekuje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras u Briselu može da priredi neko „iznenađenje“, ali nije precizirao o kakvom je iznenađenju reč.

On je rekao da je Haradinajeva izjava da će prvo morati da prouči Sporazum o ZSO, te da zato nije ni pokretao to pitanje, skandalozna poruka koja govori da on nije pročitao Briselski sporazum u celini, jer je čak šest tačaka, koje čine najvažniji deo tog sporazuma, u vezi sa ZSO.

Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Haradinaj: Nisam imao vremena za ZSO...

„Nažalost, ono što je možda važniji problem, a videli smo ponašanje institucija u Prištini koje godinama odbijaju da ono što su potpisale sprovedu u delo, jeste to što Evropa ćuti“ rekao je Stefanović.

Poražavajuće je to što rade Evropa i svi ljudi uključeni u proces „pod čijom se kapom“ on odvija i koji na tako nešto ne reaguju, ocenio je potpredsednik Vlade.

Dodao je da su pričali da je svaki dan bio pritisak na institucije u Prištini da sporazum o ZSO sprovede, „a onda se to ne dešava“.

Naveo je da je predsednik Srbije večeras u Briselu i da očekuje težak sastanak i za njega, „ali poznajući ga biće to veoma težak sastanak i za njih“.

„Siguran sam da će Vučić imati štošta da im kaže i neće ih štedeti ni na koji način. Ono što mogu da kažem je da očekujem da Vučić može da im priredi neko iznenađenje i ne bih isključio mogućnost da mi donesemo odluku o formiranju ZSO samostalno i da nas baš briga šta će bilo ko na to da kaže“, zaključio je Stefanović.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala