Finska: Potreban doprinos Rusije u istrazi u Solsberiju

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaRadna poseta predsednika Rusije Vladimira Putina Finskoj, 1. jul 2016.
Radna poseta predsednika Rusije Vladimira Putina Finskoj, 1. jul 2016. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednici Rusije i Finske, Vladimir Putin i Sauli Niniste razgovarali su danas telefonom o incidentu u Solsberiju. Niniste je izjavio o potrebi Rusije da učestvuje u istrazi o incidentu, saopštila je kancelarija finskog lidera.
Pripadnici britanske vojske u zaštitnoj odeći istražuju mesto trovanja bivšeg pukovnika GRU Sergeja Skripalja u Solsberiju - Sputnik Srbija
Britanija ne obaveštava Rusiju u kom stanju je Skripalj

„Predsednici su razmatrali pitanja međunarodne bezbednosti i strateške stabilnosti. Predsednik Niniste je istakao da je finska strana ozbiljno zabrinuta zbog incidenta u Solsberiju i saopštio da je neophodan doprinos Rusije u istrazi“, navodi se u saopštenju.

Pres-služba Kremlja je saopštila da su se dvojica predsednika dogovorila o produženju kontakata.

„Niniste je čestitao Vladimiru Putinu pobedu na predsedničkim izborima. Razgovarano je o pitanjima rusko-finskih odnosa, kao i aktuelnim međunarodnim pitanjima. Vladimir Putin je, između ostalog, obavestio svog kolegu o sadržaju telefonskog razgovora od 21. marta sa američkim predsednikom (Donaldom) Trampom. Postignut je dogovor o nastavku kontakata“, dodaje se u saopštenju. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala