Sramota iz Kragujevca izmeštena u Kovilovo

© AFP 2023 / JACQUES DEMARTHON Rukometna lopta u golu
Rukometna lopta u golu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo ženskih juniorskih reprezentacija, na kome učestvuju Srbija i takozvana država Kosovo, premešten je iz Kragujevca u Kovilovo, potvrđeno je Tanjugu iz Rukometnog saveza Srbije.

Meč dveju selekcija, koji je izazvao veliku pompu posle odluke da se ne ističu nacionalna obeležja i himne, odigraće se u Sportskom centru Kovilovo u petak od 16 sati.

Srbija i tzv. Kosovo - Sputnik Srbija
Ima li kraja: U srcu Šumadije zabranjene himna i zastave Srbije

Rukometni savez Kosova i Metohije saopštio je da odluka da se kvalifikacioni turnir juniorki za SP „premesti“ iz Kragujevca u Kovilovo nije donela ništa više ili bolje od onoga što je donela prva odluka, a to je osećaj izdaje, osramoćenosti i poniženja.

U saopštenju koje je potpisao predsednik UO RSKiM Slavoljub Mandić, pita se zar je jedini način da se ovoj poražavajućoj odluci stane na put taj što će se „zamazati oči“ svima, tako što će se iz Kragujevca turnir premestiti u Kovilovo — u prestonicu Srbije, Beograd.

„Pravljenje ustupaka nepostojećoj državi Kosovo ne sme da bude naša praksa i model ponašanja, jer to može samo da znači da neko pokušava ’na mala vrata‘ da prizna postojanje nečega što ne postoji. Bez himne, državnih obeležja i navijača, ovaj turnir biće samo poraz, nova sramota i bol u srcu svih kojima je Kosovo i Metohija dedovina, ljubav i svetinja“, navodi se u saopštenju.

Pored Srbije i kosovske selekcije, na turniru učestvuju i njihove vršnjakinje (generacija 1998) iz Norveške i Slovačke.

Samo pobednik kvalifikacionog turnira plasiraće se na Svetsko prvenstvo u mađarskom Đeru.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala