Pop i veroučitelj idu kući čim dobiju nanogice

© Sputnik / Aleksandar MilačićPolicija
Policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Višem javnom tužilaštvu u Čačku potpisana je nagodba po kojoj će umesto zatvorske kazne za šverc droge sveštenik Milan Jordović i veroučitelj Zoran Marinković iz Požege godinu dana nositi nanogice.
Raznobojne tablete - Sputnik Srbija
Droga za „super-ratnike“ prolazi kroz Srbiju

Pop i veroučitelj su krajem februara u Mrčajevcima uhapšeni sa 27 kilograma skanka koji su sa severa Kosova vozili za Beograd. Za taj posao trebalo je od majke i ćerke, Svetlane i Ane Popadić iz Lopaša kod Požege, da dobiju po 5.000 evra. Dvojica Požežana su još uvek u čačanskom okružnom zatvoru, a očekuje se da bi u narednim danima trebalo da odu svojim kućama, čim stignu nanogice.

Kako objašnjava tužilac Višeg javnog tužilaštva u Čačku Ivan Zarić, dvojica Požežana su zaključila sporazum po kome su oni, dajući Tužilaštvu informacije o ovom događaju, stekli zakonski uslov za takozvanu nagodbu.

„Prema potpisanom sporazumu, oni će godinu dana provesti u kućnom pritvoru, odnosno dobili su 12 meseci zatvora uz mere elektronskog nadzora. Što se njih tiče, čačansko pravosuđe je u vezi sa tim sporazumom obavilo sve neophodne zakonske procedure. Čeka se da iz Zavoda za izvršenje zatvorskih sankcija dođu i postave im nanogice, i čim se to dogodi oni će napustiti čačanski Okružni zatvor“, izjavio je Zarić za „Glas zapadne Srbije“.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala