Kancelarija za Kosovo: Pozivni broj 381 nije ukinut

© Foto : pixabayTelefon
Telefon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Telekom Kosova je saopštio da se pozivni broj Srbije 381 od 24. marta neće više koristiti na KiM, prenosi „Koha“, a zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev tim povodom kaže da se za Srbe ništa neće menjati i da su tvrdnje Prištine o ukidanju tog pozivnog broja — neistinite.

U saopštenju kosovskog Telekoma se dodaje da će se koristiti samo broj 383, koji je, kako se navodi, prema dogovorima Beograda i Prištine dodeljen Kosovu.

Za Srbe na Kosovu i Metohiji se ništa neće menjati ni u fiksnoj ni u mobilnoj telefoniji, a svaka tvrdnja Prištine o ukidanju pozivnog broja 381 je laž, kaže zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev.

Kako se navodi u saopštenju, Priština, kao i obično, namerno pogrešnim interpretacijama sporazuma o telekomunikacijama nastoji da stvori zabunu i nespokoj kod srpske populacije u pokrajini.

„Postoji jasno formulisan akcioni plan kojim je definisano šta se i kada dešava u kontekstu telekomunikacija, tako da je svaka tvrdnja o ukidanju pozivnog broja 381 za korisnike na Kosovu i Metohiji najobičnija laž“, dodao je on, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Za Srbe na Kosovu i Metohiji se ništa neće menjati ni u fiksnoj ni u mobilnoj telefoniji, a Priština može po principu „što je babi milo to joj se i snilo“ da želi šta joj je volja, dodaje se u izjavi Kozareva.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala