Đurić: 381 nastavlja da važi za Srbe na KiM

Pratite nas
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da pozivni broj 381 nastavlja da važi za Srbe na KiM, nasuprot tvrdnjama Prištine.

„Naravno da su slagali to za pozivni broj, kao što su to činili i bezbroj puta dosad“, poručio je Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da pozivni broj 381 nastavlja da važi za Srbe na KiM i posle 24. marta.

Zastave Evropske unije ispred zgrade Evropske komisije u Briselu - Sputnik Srbija
Propali pregovori u Briselu — Albanci odbili ključnu obavezu

On kaže da će Srbija tog dana obeležavati godišnjicu agresije na našu zemlju i sećati se stravičnih žrtava koje su tom prilikom nanete našem narodu.

„To što pojedini prištinski mediji pokušavaju da zloupotrebe tu godišnjicu nekim iskricama i varnicama, ne čudi. Naravno da su slagali to za pozivni broj, kao što su to činili i bezbroj puta dosad. Namerno su odabrali da tu laž uvežu sa godišnjicom agresije da bi što više iznervirali Srbe i da bi nas izveli iz takta. Naravno, to im neće poći za rukom. Mi znamo šta su dogovori i sporazumi. Broj 381 nastavlja da važi za Srbe na KiM. U tom pogledu nikakvih promena neće biti“, kaže Đurić.

On je najavio da će se u Srbiji 24. marta na dostojanstven način obeležiti godišnjica agresije i da će na centralnoj ceremoniji u subotu učestvovati celokupno državno rukovodstvo Srbije.

„To nikada nećemo zaboraviti, i obeležićemo na vrlo dostojan način tu godišnjicu agresije govoreći istinu o događajima koji su se desili. To je za nas bila agresija, sećaćemo se toga i obeležavati na dostojanstven način“, izjavio je Marko Đurić.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala