Putin: Rusiji potrebna dugoročna strategija za razvoj mikroelektronike

© Foto : PixabayMatična ploča
Matična ploča - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusiji je potrebna dugoročna strategija i akcioni plan za razvoj mikroelektronike, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.
Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom posete svom izbornom štabu - Sputnik Srbija
Putin definisao zadatke novog mandata

„Očigledno je da je i za efikasan razvoj mikroelektronike potrebna sveobuhvatna strategija, akcioni plan koji zahteva konkretne mere za jačanje postojećih i uspostavljanje novih industrija, kao i aktivnije uvođenje ruskih proizvoda na domaćem i stranom tržištu“, istakao je Putin na sastanku o perspektivama razvoja mikroelektronike.

Osim toga, prema rečima šefa države, neophodno je stvoriti nacionalni nadležni centar za razvoj ove grane industrije.

„I, naravno, potrebno je razraditi pitanje formiranja odgovarajućeg nacionalnog nadležnog centra koji će određivati prioritetne tehnološke pravce razvoja mikroelektronike“, dodao je on.

„Očigledno je da je u ovoj industriji bez državne podrške, bez narudžbina državnih kompanija, teško obezbediti stabilan rad preduzeća u početnim fazama, tako da je važno da se aktivno razviju mehanizmi koji će pomoći da se maksimalno iskoriste proizvodni kapaciteti“, naveo je Putin.

Ruski predsednik dodao je i da su međunarodni odnosi takođe važni za razvoj ove industrije i pokretanje nove proizvodnje. „Radi se o saradnji sa stranim partnerima koja će smanjiti troškove i vreme pokretanja same proizvodnje“, naglasio je šef države.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala