Rusija poziva sve strane ambasadore u Moskvi na razgovore

© Sputnik / Aleksandar Poljakov / Uđi u bazu fotografijaMIP Rusije
MIP Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo inostranih poslova Rusije pozvalo je sve akreditovane ambasadore stranih država u Rusiji na sastanak sa rukovodstvom i ekspertima Departmana za neširenje i kontrolu naoružanja kako bi razgovarali o slučaju trovanja bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja, saopštila je portparolka ruskog resora Marija Zaharova.
Službenici u zaštitnoj odeći premeštaju forenzički šator, pokrivajući klupu na kojoj su pronađeni Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija, u centru Solsberija u Velikoj Britaniji, 8. marta 2018. godine - Sputnik Srbija
London ignoriše sporazum o zabrani hemijskog oružja u slučaju „Skripalj“

„Glavna tema sastanka — situacija u vezi sa saopštenjem Velike Britanije o upotrebi otrovnih supstanci na njenoj teritoriji“, rekla je Zaharova.

Planirano je da na sastanku „zvaničnim predstavnicima inostranih država bude predstavljena ruska tačka gledišta, budu dati odgovori na moguća pitanja i budu postavljena pitanja koja ima ruska strana“.

Zaharova je navela da se „u medijima pojavljuje veliki broj mišljenja, ocena, čak i ’sećanja‘ eksperata na tu temu“.

„Zvanična informacija ruske strane je saopštena u SB UN, OEBS-u, OZHO, i tako dalje“, rekla je ona.

„Nažalost, bez obzira na mnogobrojna obraćanja Londonu, još niko ne zna koja supstanca je upotrebljena u Solsberiju“, dodala je Zaharova.

„Sve hipoteze samo skreću pažnju sa glavne teme — Britanija nije dala Rusiji nikakve faktografske materijale, osim optužbe koje su se čule u nepriličnom maniru“, zaključila je ona.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala