Uskoro sastanak Putina i Trampa

© REUTERS / Sputnik/Alexei Druzhinin, Bandar Algaloud/Courtesy of Saudi Royal CourtVladimir Putin i Donald Tramp
Vladimir Putin i Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da se trka u naoružanju između Rusije i SAD otima kontroli i da o tome planira da razgovara sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.
Putin i Tramp na samitu APEK-a - Sputnik Srbija
Tramp pozvao Putina

„Razgovarao sam telefonom sa predsednikom Putinom i čestitao mu pobedu. Možda ćemo se sastati u bliskoj budućnosti, kako bismo razgovarali o trci u naoružanju, Ukrajini, Siriji, Severnoj Koreji, kao i o drugim pitanjima“, rekao je Tramp tokom susreta sa prestolonaslednikom Saudijske Arabije Muhamedom ibn Salmanom Tramp.

„Znate da je on (Putin) izjavio da nije dobro učestvovati u trci u naoružanju. Potrošićemo više od 700 milijardi dolara na modernizaciju vojske ove godine. Nastavićemo da jačamo više nego bilo koja druga zemlja i nećemo dozvoliti ikome da nam priđe. Očekujem da se u bliskoj budućnosti sastanemo i razgovaramo, između ostalog i o trci u naoružanju, koja se, kao što znate, otrgla kontroli“, kazao je američki predsednik.

Portparolka Bele kuće Sara Sanders je saopštila da za sada nema konktretnih podataka o najavljenom sastanku. Ona je dodala da ne misli da su dva lidera razgovarala danas o slučaju Skripalja.

Ranije je Kremlj saopštio da je Donald Tramp pozvao Vladimira Putina kako bi mu čestitao reizbor na mesto predsednika Rusije. 

Vladimir Putin je na izborima koji su u Rusiji održani u nedelju osvojio više od 76 odsto glasova birača. To je najbolji rezultat nekog predsednika u istoriji parlamentarizma u Rusiji.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala