Zaharova: Oni koji nazivaju ruske građane užasnim moronima ne mogu doći na čelo Rusije

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaMarija Zaharova
Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusija Marija Zaharova oštro je reagovala na komentar ruskog umetnika Andreja Makareviča nakon predsedničkih izbora u Rusiji, koji je rekao da se „nešto užasno“ dešava u zemlji.
Vladimir Putin u svom izbornom štabu - Sputnik Srbija
Putin ima impresivan plan za razvoj Rusije

Lider ruske grupe „Mašina vremena“ Andrej Makarevič, komentarišući svoje putovanje u SAD, napisao je na stranici na Fejsbuku da ga je za vreme putovanja porazilo to koliko su Amerikanci „mirniji, veseliji i bolji“ od ruskih građana.

Pritom je Makarevič naveo da pre tri godine nije primetio takvu razliku i došao do zaključka da se u Rusiji dešava nešto užasno.

Kao odgovor jednom komentatoru da je na stanovnike uticala „propaganda“, umetnik je dao svoj stav: „Čini mi se da su oni otkrili neki 25. frejm koji pretvara ljude u užasne morone“, napisao je on.

„Svako ko i dalje želi da nazove Ruse užasnim moronima ili nečim sličnim, neka se seti eksperimenta iz 2018. godine: vaš kandidat, koji je narod nazvao genetskim otpadom, dobio je 1,6 odsto glasova. Prestanite da nas vređate — nemate pravo!“, napisala je Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.

Kada je pisala o 1,6 odsto glasova, Zaharova je mislila na kandidatkinju za predsedničke izbore Kseniju Sobčak, koja je u kampanji promovisala evropske vrednosti i približavanje Zapadu. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala