Kremlj: Za neosnovane optužbe moraće da se odgovara

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj sa zvonika Ivana Groznog.
Pogled na moskovski Kremlj sa zvonika Ivana Groznog. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kremlj nema naviku da govori o zaoštravanju odnosa sa Zapadom u celini, jer se radi o neosnovanoj klevetničkoj struji britanskog rukovodstva; pre ili kasnije London će morati ili da obezbedi dokaze ili da se izvini, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
Zastave Evropske unije ispred zgrade Evropske komisije u Briselu - Sputnik Srbija
Belgija očekuje učešće Rusije u istrazi o trovanju Skripalja

„Ne bih upotrebio frazu ’zaoštravanje odnosa sa Zapadom‘. U ovom slučaju radi se o teško objašnjivom, sa nerazumljivom motivacijom i neosnovanom klevetničkom strujom u odnosima Velike Britanije prema Rusiji, od strane britanskog rukovodstva“, naglasio je Peskov.

„Shvatamo solidarnost, i evroatlantsku i drugu, ali ponavljam, pre ili kasnije za ove neosnovane optužbe moraće da se odgovara. Ili će morati da se potkrepe nekim dokazima ili će se izviniti“, dodao portparol Kremlja.

Odnosi Rusije i Velike Britanije naglo su se pogoršali zbog incidenta u britanskom Solsberiju, gde su otrovani bivši pukovnik GRU-a Skripalj, koji je radio za britanske obaveštajne službe i njegova ćerka Julija. Britanska strana tvrdi da je Rusija umešana u trovanje Skripalja nervnim agensom iz grupe „Novičok“, što Rusija kategorički negira.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala