Matvijenkova: Na Rusiju izvršen pritisak bez presedana, spremamo ozbiljne mere

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaPredsedavajuća Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko
Predsedavajuća Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednica Saveta federacije Rusije Valentina Matvijenko izjavila je da je slučaj sa trovanjem bivšeg ruskog oficira Sergeja Skripalja plasiran u javnost nedelju dana uoči predsedničkih izbora u Rusiji, čime je izvršen spoljni pritisak na Moskvu bez presedana.
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg - Sputnik Srbija
Stoltenberg o trovanju Skripalja: NATO mora da menja pristup prema Rusiji

„Izvršen je ekonomski i politički pritisak bez presedana. Po svemu sudeći, očekivali su da će to uticati da se smanji podrška pojedinim kandidatima na predsedničkim izborima“, rekla je i dodala da građanima Rusije nije moguće manipulisati, te da su se oni konsolidovali protiv tog pritiska.

Ona je navela i da Moskva ima na raspolaganju čitav niz ozbiljnih mera koje može da primeni kao odgovor na sankcije Londona.

Matvijenkova ipak nije precizirala kakve su mere u pitanju, ali je nakon zahteva novinara da pojasni tu izjavu rekla da su u pitanju „tajne informacije“.

Ona je dodala i da će Velika Britanija biti primorana da uvuče Rusiju u istražni proces po pitanju trovanja Skripalja, pogotovu jer je u tom incidentu stradala i njegova ćerka Julija, koja je državljanka Ruske Federacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala