Strašna osveta Velike Britanije ili tragikomični feljton

© AP Photo / Frank AugsteinPogled na Londonsko oko i Big Ben u Londonu
Pogled na Londonsko oko i Big Ben u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanski list „Tajms“ je javio da bi London mogao da preduzme masovni sajber-napad na Rusiju kao vid kazne za „slučaj trovanja izdajnika“. Navodno, planira se napad na sve mreže Vlade, kao i na „fabrike lažnih vesti“. Takođe, na ostrvu razmišljaju da li da bojkotuju Mundijal i da li da uvedu sankcije ruskim biznismenima.
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Lavrov: London ćuti o stanju Skripaljove ćerke

Sve mere su bile odobrene i usvojene, ali onda je nešto krenulo naopako.

Britanski hakeri indijskog porekla, poznati po svojoj umešnosti, nisu mogli da nađu ključne kompjuterske mreže ruske Vlade, jer se sve što je važno rešava putem starih telefona koji imaju čudan naziv „vertuška“, a međusobno su povezani podzemnim, ojačanim, odnosno oklopnim kablovima.

U moskovsko podzemlje, zarad sajber i hakerskog napada bila su poslata dvojica najboljih agenata MI-6. Jednog nisu mogli da nađu, a drugog su sa šina podzemne železnice, gde je završio svojom nespretnošću bežeći od pacova po tunelima, spasli putnici koji su čekali voz na stanici „Ohotnji rjad“.

Agent se tresao od straha, sve vreme ponavljao „Zovem se…“ ne mogavši da se seti svog imena, povremeno plakao i stezao uz grudi original Vergilija iz biblioteke Ivana Groznog. Nije jasno odakle mu ovaj antikvitet, on nije mogao da se seti.

Od onih resursa koji su dostupni britanskim hakerima, uspeli su da dođu do naloga na Tviteru premijera Medvedeva. Ipak, britanski kompjuteraši su odustali od obaranja naloga predsednika ruske vlade iz straha da će paralisati Trampa dok upravlja Vaseljenom.

Pokušaji da se napadnu ruski trolovi nisu urodili plodom. Britanski hakeri su na nekakav volšebni način ostali bez novca sa svojih tekućih računa, a te pare zapravo nisu ni zaradili (ne)uspšenim napadima na „ruske hakere“. Zato su pali u depresiju i nisu mogli više da rade. 

Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Zaharova: London nešto krije!

Mere protiv ruske televizije RT su dovele do tužnih posledica. Britanci su bez RT potpuno izgubili veze sa realnošću, pa čak više nisu znali ni koji je dan ni doba godine. Stihijski je došlo do stvaranja crnog medijskog tržišta, na kojem su se diskovi sa vestima RT prodavali za 50 funti ili razmenjivali za flašu škotskog viskija.

Bojkot Mundijala ekipe Engleske je užasno razočarao britanske navijače, kao i one iz Paname koji su izgubili sve nade da će lako stići do osmine finala.

Sankcije protiv ruskih biznismena su se pokazale kao posebno bolne. Ekonomija Britanije je odmah izgubila veliki deo svog  nevirtualnog novca, pa je kraljevska porodica bila primorana da proda Bakingemsku palatu Kinezima koji su odmah u ovom velelepnom zdanju otvorili nekoliko restorana brze hrane i prodavnicu tehnike „Huavej“.

Putin je zbog dodatnog privlačenja investicija u ekonomiju Rusije nagradio Odrenom prijateljstva Savet nacionalne bezbednosti Velike Britanije.

Meseca dana posle toga Savet je održao vanredni sastank.

Posle svođenja rezultata, bilo je odlučeno da se iz humanitarnnih razloga momentalno sve oprosti Rusiji.

 

Igor Romanovič, autor bloga Green Tea

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala