Duma: Porošenkove pretnje — citati iz sovjetskih filmova

© AP Photo / Irina GorbasevaPetro Porošenko
Petro Porošenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kada ukrajinski tenkovi gore u Donbasu, predsedniku Petru Porošenku ne preostaje ništa do da preti Rusiji, budući da sa njom nikada neće morati da ratuje, izjavio je zamenik Komiteta Državne dume Rusije za nacionalnu bezbednost Ruslan Balbek komentarišući izjavu Porošenka da će svako ko s mačem uđe u Ukrajinu „popiti devet grama olova“.
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko  u uniformi - Sputnik Srbija
S kim to Porošenko hoće da ratuje

Naime, ukrajinski predsednik je rekao i da je nekoliko desetina godina Ukrajina slušala priče o miroljubivosti Rusije sa jednim ciljem — da bude nespremna u slučaju da Rusija napadne, ali je i dodao da je to vreme prošlo i da će Ukrajina pružiti otpor.

Balbek je Porošenkovu izjavu ocenio i kao pokušaj Kijeva da skrene pažnju javnosti sa realnih problema koji potresaju zemlju, da se ubedi stanovništvo da nije sve tako loše i da se vaspita omladina u duhu: „Sve će proći samo se strpite“.

Dodao je i da je izraz „devet grama olova“ Porošenko pozajmio iz čuvenog filma „Belo sunce pustinje“, kao i da su većina njegovih najoštrijih fraza uglavnom citati iz sovjetskih filmova.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala