Lavrov: Zapadna propaganda je sve primitivnija i bezobraznija

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da je zapadna propaganda sve primitivnija i bezobraznija, te da živimo u svetu u kojem ne treba čitati tamošnju štampu.

Kako je rekao, sve što zapadni mediji pišu je izuzetno uprošćeno, sve se radi kako bi se manipulisalo javnim mnjenjem.

Britanski policajci ispred paba u čijoj je blizini pronađen u besvesnom stanju bivši ruski obaveštajac Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija - Sputnik Srbija
Lavrov: Optužbe da je Moskva umešana u trovanje Skripalja — propaganda

On je ocenio da se to može primetiti u raznim sferama, bilo da je reč o Istočnoj Guti ili o nezamislivom trovanju pojedinaca u Londonu.

„Zapadna propaganda, nažalost, postaje sve primitivnija, sa jedne, i bezobraznija, sa druge strane. Serviraju se pojednostavljene fraze bez ikakve analize“, dodao je.

On je podsetio i da kada je trajala operacija oslobođenja Istočnog Alepa, koju su sprovodile Rusija i Sirija, ti isti mediji pisali su o humanitarnoj katastrofi, iako takve informacije nisu servirane tokom operacije oslobođenja iračkog Mosula, koju je sprovodila međunarodna koalicija predvođena SAD.

Ako se uporede te dve operacije, jasno je da u Mosulu, kao i u sirijskoj Raki, nije bilo nikakvih humanitarnih koridora kuda su civili mogli da napuste teritoriju, zaključio je Lavrov.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala