Krim podseća Tursku: Setite se dogovora nakon Drugog svetskog rata

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaŠtand Republike Krim na međunarodnom investicionom forumu "Soči 2016"
Štand Republike Krim na međunarodnom investicionom forumu Soči 2016 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Vlade Krima Georgij Muradov prokomentarisao je saopštenje Ministarstva inostranih poslova Turske u kojem se navodi da je referendum za pripajanje tog poluostrva Rusiji nelegitiman, podsetivši turske vlasti na posleratni dogovor u kojem se priznaje apsolutni suverenitet Rusije nad Krimom.
Krim - Sputnik Srbija
Godišnjica krimskog referenduma — Vašington: Krim je Ukrajina, Rusija: Pravda je zadovoljena

„Sa žaljenjem vidimo da turski spoljnopolitički resor zaboravlja ono što je potrebno pamtiti zauvek — sporazume koji su potpisani nakon Drugog svetskog rata. Podsetiću, Turska je tada bezuslovno priznala suverenitet Rusije nad Krimom — Rusije i nijedne druge države“, rekao je Muradov.

On je dodao i da nikakvih drugih dokumenata sa Turskom po tom pitanju nije bilo.

„Istorija je pokazala da je krajnje opasno ignorisati dokumenata i sporazume koji su potpisani nakon krvoprolića“, dodao je Muradov.

Ministarstvo inostranih poslova Turske je saopštilo da je referendum koji je 2014. godine sproveden na Krimu nelegitiman, kao i da pripajanje poluostrva Ruskoj Federaciji smatra aneksijom.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala