Rusija: Amerika se lažnim vestima meša u izbore

Pratite nas
Portparolka Stejt departmenta Heder Navert uticala je na predizborni proces u Rusiji time što je na Tviteru napisala da je Centralna izborna komisija odbila da obezbedi status posmatrača nezavisnim medijima u Rusiji, saopštila je Ambasada Rusije u SAD i ocenila da se radi o netačnoj tvrdnji, budući da je u celoj Rusije osigurana transparentnost.

„U ime cele Rusije — izjava predstavnice Stejt departmenta je još jedan primer mešanja u unutrašnja pitanja Rusije i to putem lažne vesti. Radi se o lošem pokušaju da se nanese šteta ruskoj demokratiji. To neće proći“, navodi Ambasada.

Pripadnici policije na mestu gde su otrovani bivši pripadnik ruske obaveštajne službe Sergej Skripalj i njegova ćerka u Salzberiju - Sputnik Srbija
Otrovna britanska podmetačina baš pred izbore u Rusiji

Kako se ističe, Rusija na predsedničkim izborima garantuje apsolutnu transparentnost, što nije slučaj bio na prethodnim predsedničkim izborima u SAD, kada je predstavnicima OEBS-a bio zabranjen pristup biračkim mestima u državama Alabami i Teksasu.

Nešto ranije se oglasio i član Centralne izborne komisije Rusije Evgenije Ševčenko koji je posavetovao Amerikance da od Rusije nauče kako to izbori treba da budu otvoreni i podsetio da je do sada registrovano nekoliko stotina hiljada posmatrača koji će osigurati njihovu transparentnost.

Podsetimo, Navertova je na Tviteru napisala da je Centralna izborna komisija Rusije odbila da obezbedi status nezavisnih posmatrača određenom broju medija, čime je Kremlj pokazao da se boji transparentnosti uoči predsedničkih izbora zakazanih za nedelju, 18. mart.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala