Rusija: U Istočnoj Guti nije korišćeno hemijsko oružje

© Sputnik / Aleksandar Viljf / Uđi u bazu fotografijaRuski general-major Igor Konašenkov
Ruski general-major Igor Konašenkov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nikakve upotrebe hemijskog naoružanja u Istočnoj Guti nije bilo niti će biti, izjavio je zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

On je podsetio da je u četvrtak čitav niz zapadnih medija preneo informaciju da je sirijska vojska u mestu Hamurija u Istočnoj Guti koristila hemijsko oružje, kao i da je tada mnogo civila povređeno.

Pripadnici sirijskih vladinih snaga stoje pored autobusa na kontrolnom punktu u predgrađu Damaska tokom operacije izvlačenja skoro 400.000 stanovnika Istočne Gute da napuste ovu enklavu - Sputnik Srbija
Drugi dan masovne evakuacije civila iz Istočne Gute (video)

„Sve te informacije koje dolaze iz Sirijsko-američkog medicinskog društva i Opservatorije za ljudska prava u Siriji koordinisane su na najvišem političkom nivou kako bi se stvorio osnov za uvođenje novih sankcija“, istakao je Konašenkov.

General je takođe rekao i da je do sada Hamuriju napustilo preko 11.500 ljudi kroz humanitarne koridore, kao i da predstavnici ruskih, zapadnih i lokalnih medija, koji su se nalazili na licu mesta, ni od koga nisu čuli da je iko stradao od hemijskog oružja.

„Još jednom ću podvući, nikakvog korišćenja hemijskog oružja u Istočnoj Guti nema, niti je ikada bilo“, zaključio je Konašenkov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala