Ruski senator: Reči britanskog ministra — „sramota za Veliku Britaniju“

© AFP 2023 / Oli ScarffMinistar odbrane Velike Britanije Gavin Vilijamson
Ministar odbrane Velike Britanije Gavin Vilijamson - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izrazi koje je britanski ministar odbrane Gavin Vilijamson sebi dozvolio su neviđene i svedoče o njegovom potpunom odsustvu profesionalizma, smatra ruski senator Franc Klincevič.
Ministar odbrane Velike Britanije Gavin Vilijamson - Sputnik Srbija
London je malo nervozan: Moskva zatečena uvredom britanskog ministra

„Izjave kojima je Gavin Vilijamson pribegao su nečuvene za ministra odbrane velike države i svedoče o njegovom krajnjem neprofesionalizmu. To je sramota za Veliku Britaniju. Nemoguće je zamisliti da nešto slično javno izjavi ruski ministar odbrane“, istakao je Klincevič.

Senator je pretpostavio da ministar odbrane Velike Britanije „ne može da odustane od navika stečenih u mladosti, kada se sa svojim vršnjacima raspravljao uz pomoć psovki“.

„Sada ne mogu da zamislim kako ćemo sa ovim čovekom voditi neki dijalog. A nema sumnje da je dijalog između naših zemalja u vojnoj oblasti neophodan“, rekao je Klincevič.

Ranije je televizija „Skaj njuz“ javila da je britanski ministar odbrane Gavin Vilijamson komentarisao recipročne mere koje je obećala Moskva na proterivanje ruskih diplomata iz Velike Britanije i posavetovao joj da „zaveže“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala