„Ubica Ivanovića treba da ide na hiljadu godina robije“

© Tanjug / Jaroslav PapGrađani pale sveće za ubijenog lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića na Trgu slobode u Novom Sadu.
Građani pale sveće za ubijenog lidera Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda Olivera Ivanovića na Trgu slobode u Novom Sadu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar Nebojša Stefanović pozvao je tužioca koji vodi istragu u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića da ispita sve koji imaju saznanja o eventualnim pretnjama.

On je poručio da je MUP spreman da uhapsi bilo koga ako se dokaže da je učestvovao u ubistvu.

Stefanović je to rekao u parlamentu, odgovarajući poslaniku SDS Marku Đurišiću, koji je pitao ministra da li je tužiocu rekao koga je Ivanović pre svog ubistva označio kao pretnju za svoju bezbednost kada je bio u BIA.

Policijski helikopter u Kosovskoj Mitrovici za vreme ispraćaja posmrtnih ostataka Olivera Ivanovića. - Sputnik Srbija
Šta je Priština poslala Beogradu o slučaju „Ivanović“

Ministar je rekao da se Ivanović nije obraćao MUP-u i da nema neposredna saznanja, ali je uz opasku da istragu ne vode političari pozvao tužilaštvo da ispita sve koji imaju bilo kakva saznanja o tome.

„Ko god da je učestvovao u ubistvu Ivanovića treba da ide na hiljadu godina robije… Nama nije problem da uhapsimo bilo koga ako se obezbedi dokaz da je učestvovao u izvršenju krivičnog dela. Spremni smo da uhapsimo ubice Ivanovića, jer nam je stalo do pravde“, poručio je Stefanović.

Đurišić je rekao da obećava da će, kada se promeni vlast, razotkriti i ko je ubio Ivanovića, kao što se u „Sablji“ saznalo ko je i kako ubio Stambolića.

„Ubistvo Ivanovića se desilo u vašem mandatu, pre nekoliko nedelja, i vi nemate odgovor na to. Vi i vaši mediji ćutite o tome i gledate da sakrijete tu svoju sramotu. Nećemo vam dati da to sakrijete. Obećavamo, kao što se u vreme ’Sablje‘ saznalo ko je i kako ubio Stambolića, onog dana kada odete sa vlasti sve će biti razotkriveno“, rekao je Đurišić.

Stefanović je na to odgovorio: „Mnogo ranije ćemo mi saznati ko je sve učestvovao u raznim ubistvima u Srbiji, kao što smo, srećom, saznali ko je ubio Ranka Panića, ali vas nije interesovalo godinama ko je ubio Ranka Panića“.

Sestra Olivera Ivanovića, Nataša Ivanović Ilić i supruga Olivera Ivanovića Milena Popović Ivanović. - Sputnik Srbija
Milena Ivanović: Nije tačno da je Vučić odbio da primi Olivera nekoliko dana pre ubistva

„Ni Borisa Tadića, ni sve ostale… Baš ga je bilo briga. Mi za Olivera Ivanovića pitamo svakoga dana. Naši istražni organi se susreću sa svima koji mogu da dovedu do otkrivanja“, rekao je Stefanović.

Navodeći slučaj ubistva Ranka Panića, Stefanović je rekao da je u tom slučaju „s državnim potpisom ubijen čovek koji se usudio da misli drugačije u Srbiji“, te poručio: „Dok smo mi na vlasti, neće se ubijati ljudi u Srbiji zbog drugačijeg političkog mišljenja i dok imamo mogućnost da utičemo na to, u Srbiji će vladati normalna atmosfera“.

Kako je primetio, očigledno je da Đurišić ima neka saznanja o ubistvu Olivera Ivanovića, te se, dodao je, nada da ih je podelio sa tužilaštvom, jer je u protivnom učesnik u krivičnom delu.

„Ako nije, onda je ovo politička tirada, floskula koja ne znači ništa, koja je isprazna kao i tekst amandmana ’briše se‘“, naveo je Stefanović.

 

B92

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala