Putin otkrio kako je preživeo atentat: Mislio sam... (video)

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin tokom obilaska radova na terminalu međunarodnog aerodroma Simferopolj
Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom obilaska radova na terminalu međunarodnog aerodroma Simferopolj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin je u novom dokumentarcu koji je snimio novinar Andrej Kondrašov govorio o incidentu iz 2000. godine, kada je njegov helikopter napadnut iznad Čečenije.

U to vreme Putin je bio vršilac dužnosti predsednika Rusije i nalazio se u Čečeniji 31. decembra 1999. — 1. januara 2000, da bi čestitao Novu godinu zajedničkim snagama ruskih savezničkih trupa.

Čečenski lider Ramzan Kadirov ispričao je da su to bila opasna vremena za Rusiju.

„Helikopter nije mogao da sleti“, rekao je Kadirov u filmu objavljenom na ruskim društvenim mrežama.

Zvanično saopštenje za javnost bilo je da helikopter predsednika nije mogao da sleti zbog lošeg vremena, ali je helikopter zapravo bio napadnut, napomenuo je Kondrašov.

„Iskreno rečeno, prvo sam pomislio da je to vatromet, jer je bila novogodišnja noć, ali zatim su piloti rekli: ’Kakav vatromet? Napadnuti smo‘“, ispričao je Putin.

Direktor „Rosnjefta“ Igor Sečin, koji je tada bio na mestu zamenika šefa predsedničke administracije, ispričao je da je Putin „odmah naredio da se pripremi rezervna verzija prolaska u automobilima“, ali putevi su bili minirani. „U povratku je eksplodirala mina“, dodao je on. Kondrašov je dodao da „srećom, niko nije bio povređen“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala