Peskov o pretnji Rusiji izolacijom: Ne prihvatamo jezik ultimatuma

© Sputnik / Sergey Guneev / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Peskov
Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Govoreći o pretnji Rusiji izolacijom zbog „slučaja bivšeg pukovnika GRU Sergeja Skripalja“, portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da se nada da će prevladati zdrav razum i da će se druge zemlje zamisliti nad osnovanošću optužbi protiv Rusije.
Kremlj, Moskva - Sputnik Srbija
Moskva poručuje Londonu: Ne plašimo vas se!

„Što se tiče pretnji izolacijom, mi se nadamo da će prevladati zdrav razum i da će se druge države, u najmanju ruku, zamisliti da li postoje neki dokazi i koliko mogu biti zasnovane neke optužbe protiv Moskve. Zdrav razum predviđa i pokazuje da ne može biti nikakvih osnova za takve pretnje“, rekao je Peskov novinarima.

On je dodao i da Rusija nema veze sa ubistvom Skripalja i da Kremlj ne može da saopšti svoju verziju ko može da stoji iza toga, jer se to nije desilo na teritoriji Rusije i jer ona ne učestvuje u istrazi.

„Stav Moskve je dobro poznat. On je diplomatskim kanalima saopšten Londonu: Rusija nema nikakve veze sa događajem koji se desio u Velikoj Britaniji. Moskva apsolutno neće prihvatiti neosnovane optužbe na svoj račun niti prihvata jezik ultimatuma", rekao je Peskov.

Britanski mediji prilikom praćenja ovog slučaja su pokazali svoj kvalitet, smatra Peskov.

Britanska premijerka Tereza Mej - Sputnik Srbija
Atak Londona na Rusiju na ivici objave rata

„Teško da zaslužuju bilo kakvu pažnju kao pouzdani izvor informacija. Naprotiv“, dodao je on.

Portparol ruskog predsednika je saopštio da će Rusija recipročno odgovoriti na sve nezakonite akcije protiv ruskih medija koji funkcionišu u Velikoj Britaniji.

„Koji će biti koraci? Oni koji budu u najboljim interesima Rusije“, obećao je on.

Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija pronađeni su onesvešćeni 4. marta u Solsberiju u južnoj Engleskoj, a prema navodima oni su otrovani vojnom nervnom supstancom.

Britanska policija saopštila je da će istraga o napadu hemijskom supstancom na Skripalja trajati više nedelja i da u dosadašnjoj istrazi još nema nijednog osumnjičenog.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala