Kako je Kusturica postao majstor za ventilaciju u Rusiji

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaEmir Kusturica
Emir Kusturica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica, koji uživa ogromnu popularnost u Rusiji, dobio je svog dvojnika u ruskom gradu Puškino, nedaleko od Moskve. Pre oko tri godine, Aleksej je pustio bradu, a sličnosti su postale očigledne u toj meri da su Rusi počeli da ga zaustavljaju na ulici i traže autogram.

Priča o Kustinom dvojniku našla se na ruskoj društvenoj mreži „Vkontakte“. Njegovo prezime se ne pominje, ali se zna da se Aleksej oprobao čak i kao glumac u lokalnom pozorištu. Istina, nije igrao Kusturicu.

Sličnost je, kako tvrdi, toliko velika da je čak zbunila i sovjetskog i ruskog pozorišnog i filmskog režisera Stasa Namina.

„O sličnosti su mi govorili čak i nepoznati ljudi. Prilazili su mi na ulici, u prodavnici. Jednom nas je ’pomešao‘ čak i Stas Namin. Bio sam na predstavi u njegovom pozorištu, šetao u foajeu, a on je tu stajao i sa nekim razgovarao. Uhvatio sam njegov pogled, gledao je u mene kao da me zna. Međutim, nije mi tada prišao“, ispričao je Aleksej.

Na društvenoj mreži „Vkontakte“ je čak objavljena i fotografija srpskog režisera i njegovog dvojnika, a Rusi se u šaljivom tonu pitaju: „Koji od njih dvojice je Kusturica?“.

Sa stvaralačkim radom srpskog režisera i muzičara žitelj Puškina slabo je upoznat. Zna samo jedan njegov film — „Crna mačka, beli mačor“.

Aleksej radi kao majstor za ventilaciju, ali imao je priliku i da zaigra na glavnoj sceni pozorišta „Puš orga“ u Puškinu, i to u nekoliko predstava. Glumci tog pozorišta nedavno su dobili i visoko priznanje — nagradu gubernatora „Naše Podmoskovlje“.

Šta Vi mislite, ima li sličnosti između Kusturice i njegovog dvojnika?

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala