Vulin: Mičel susretom s opozicijom dodatno pritiska Vučića

© Tanjug / Ministarstvo odbrane/ Jovo MamulaAleksandar Vulin na proslavi Dana Vojnoobaveštajne agencije
Aleksandar Vulin na proslavi Dana Vojnoobaveštajne agencije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najavu da će se funkcioner Stejt departmenta Ves Mičel u Beogradu sastati i sa predstavnicima opozicije ministar odbrane Aleksandar Vulin vidi kao dodatni pritisak na predsednika Srbije pred teške razgovore koji ga očekuju sa Mičelom, tim pre što Mičel u Skoplju i Prištini, gde je boravio pre Beograda, nije razgovarao sa tamošnjom opozicijom.
Ves Mičel - Sputnik Srbija
Mičel u Skoplju: Vrata NATO-a ostaju otvorena za Makedoniju

Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel večeras bi trebalo da doputuje u Beograd, gde se najpre, sutra ujutru, sastaje s Vučićem, potom s premijerkom, a zatim i sa predstavnicima dela srpske opozicije.

Vulin smatra da je to pokušaj da se predsednik Vučić izjednači sa opozicijom i izraz želje da se oslabi predsednik Srbije.

„Razumeli smo ovu ne baš diplomatsku poruku i želju da se na predsednika Vučića, pred teške razgovore koji ga očekuju, izvrši dodatni pritisak, time što će pokušati da ga izjednače sa onima koji ne mogu da pređu ni cenzus. Jasno je da hoće slabog Vučića — to neće dočekati“, rekao je Vulin.

Ministar je dodao i da tokom boravka u Prištini i Skoplju američki zvaničnik nije imao „ni vremena, ni želje“ da razgovara sa bilo kojim predstavnikom opozicionih partija, a da u Beogradu želi da razgovara sa „svim predstavnicima DOS-a“, izbegavajući ostale predstavnike opozicije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala